Breaking newsGolf

Viktor Hovland og Patrick Cantlay er blant golfspillere som er klare til å trå fram som førstegangsvinnere av majorturneringer i 2024.

Det er nesten en sikkerhet at førstegangsvinnere vil dukke opp i løpet av hver golfsesong. Helt tilbake til 2000 har hvert år, bortsett fra to (2000, 2014), inkludert en førstegangsvinner av majorturneringer, og de fleste av disse har inkludert flere førstegangsvinnere, inkludert hvert av de siste ni årene.

I 2023 var det Wyndham Clark (U.S. Open) og Brian Harman (Open Championship). Kanskje ikke det første duoen man ville tenkt på når man prøver å gjette hvem som ville sette et kryss i majorkolonnen. Året før det var det Matt Fitzpatrick (U.S. Open), Cam Smith (Open Championship) og Scottie Scheffler (Masters). I 2021 var det Jon Rahm (U.S. Open) og Hideki Matsuyama (Masters). Selv i 2020, som bare hadde tre majorturneringer på grunn av COVID-19-pandemien, så vi flere førstegangsvinnere i Bryson DeChambeau (U.S. Open) og Collin Morikwawa (PGA Championship).

Det er flere grunner til dette. Den første er at de fleste profesjonelle golfspillere som deltar i majorturneringer ikke har vunnet majorturneringer, og på grunn av måten golf fungerer på, har den massive gruppen av ikke-majorvinnere ofte en fordel over den lille gruppen som har vunnet minst én.

Den andre overveielsen her er drivkraften. Sult. Ambisjon. Å klatre opp fjellet er alltid lettere enn å herske over det, og det er kanskje spesielt sant i individuelle idretter. Lag som har vunnet mesterskap før, har alltid minst noen få spillere som ikke var med dem, så det er alltid en viss grad av drivkraft der. Selvtilfredshet, uansett om den er bevisst eller ikke, er alltid enklere i individuelle idretter når mål er nådd.

1. **Viktor Hovland:** Et spørsmål: Ville du bli mer overrasket hvis Viktor Hovland vant eller ikke vant en majorturnering de neste to årene? Akkurat nå er Hovland 10-1 for å vinne Masters, noe som, når du gjør all matematikken, antyder at han har omtrent 50-50 sjanse for å vinne en majorturnering i løpet av de neste to årene. Jeg tror jeg faktisk ville bli mer overrasket hvis han ikke vant en, selv om oddsene for at han gjør det er omtrent like på begge måter. Hvorfor? I 2023 låste han opp det mentale og taktiske som kreves for å vinne majorturneringer. Han har hatt alle de fysiske gavene i lang tid, men mellom å innse at han ikke må slå til på hver pin og stirre ned Brooks Koepka i 18 hull på Oak Hill, tror jeg han har kommet til et annet sted psykologisk som vil tillate ham å vinne en av de fire majorene en gang i løpet av karrieren.

2. **Patrick Cantlay:** Kanskje jeg er dum her, men jeg tror Cantlay vil vinne en majorturnering i løpet av karrieren sin. Selv om prestasjonene hans generelt sett i majorturneringer (fire topp 10-plasseringer på 27 starter) har vært dårlige for en spiller av hans kaliber, er golfen hans for god til at han ikke skal være med i kampen. Han viste noe på Ryder Cup sist høst som jeg ikke var sikker på at var i ham. Han var ondskapsfull over de siste tre hullene mot Rory McIlroy og Matt Fitzpatrick lørdag kveld. Birdie-birdie-birdie i Europa mot de karene for å gi USA en sjanse var sosiopatisk og akkurat det som kreves for å vinne en av de fire store gjennom året.

3. **Will Zalatoris:** Det vil avhenge av helsen for Zalatoris, som gjør sitt første start siden mesterskapet denne uken på Sony Open. Hans major-rekord er imidlertid strålende; han har seks topp-åtte-plasseringer i ni major-starts som proff. Vi må være forsiktige her, da suksess i major-turneringer kan være flyktig, men alt vi vet om Zalatoris peker mot at han kan konkurrere i mange av disse (avhengig av helse), noe som er avgjørende for å vinne.

4. **Tony Finau:** Han hadde ikke den beste sesongen i 2023 og har slitt med major-turneringer generelt de siste to årene. Jeg kan imidlertid ikke ignorere ferdighetene hans. Selv om det har vært litt av det som har plaget Xander Schauffele (se nedenfor), der han har hatt problemer med å avslutte noen av disse hendelsene, virker det som om han generelt har snudd en bane på det området de siste årene.

5. **Max Homa:** Han er muligens den beste jernspilleren på denne listen, noe som, sist jeg sjekket, skiller spillere i major-mesterskapsforhold. Som Cantlay finner jeg det merkelig at han ikke har blomstret mer med økte forhold, men han noterte seg for sin første topp 10 i en major i fjor på The Open ved Royal Liverpool. Jeg ville bli overrasket hvis vi ikke får en til (eller flere) i 2024.

6. **Sungjae Im:** Ja, jeg er med på det. Han har to topp-åtte-plasseringer på fire starter i Masters, og to topp 20-plasseringer i majorturneringer generelt i fjor. Han er den mest undervurderte spilleren i verden og har alle egenskapene du trenger for å vinne en majorturnering (eller flere) i løpet av karrieren.

7. **Cameron Young:** Zalatoris lite så langt. Han var mitt valg for å vinne Masters i begynnelsen av året. Jeg er litt bekymret for hans problemer i 2023, men han er så farlig fra utslaget, og det pleier å skille spillere så godt på steder der majorene spilles. Han var stille imponerende på fjorårets Masters (T8), men det fikk liten oppmerksomhet på grunn av Jon Rahm og Brooks Koepka som kjempet på toppen.

8. **Ludvig Aberg:** Ingen har vunnet i sitt første majorturneringsstart siden Keegan Bradley gjorde det på PGA-mesterskapet i 2011, men ingen har hatt så mye hype før sin første major som Aberg vil ha før Masters. En merkelig talent som slår bra nok til å konkurrere i alle fire majorturneringene, men han må forbedre tilnærmingsspillet litt hvis han vil vinne en av dem.

9. **Xander Schauffele:** Det er så mange forskjellige retninger å gå på slutten av denne listen. Tom Kim, Tommy Fleetwood, Sam Burns, Rickie Fowler, Tyrrell Hatton og Sahith Theegala er alle vanskelige å utelate, men det ville være skandaløst å ikke inkludere Schauffele. Verdens sjette beste spiller har 11 (elleve!) topp 10-plasseringer på 26 majorturneringsstarter og er ikke høyere på grunn av hvor mye han noen ganger sliter med å avslutte dem.

Related Articles

Back to top button